munka-bolt.shp.hu

Csere-Piac Bemutatkozás Aktuális Kinek? A Titok Hogyan? Tanmese A MAKK Partnereink Alkalmasság

Jó munkát!BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Nonprofit egyesület vagyunk!
- 2011.04.21.

Kedves Látogató!

Ezr a honlapot-és Munka-Boltot a szolgáltatónk ingyenesen befogadta, köszönjük neki.

Vannak korlátok, amelyeket tudomásul kell vennünk. Pénzbeli kereskedelmet nem folytathatunk! Maximum 100 "terméket tehetünk fel a webáruház polcaira. Nem tudunk ütemezetten hírleveleket küldeni.

Nem panaszkodom, ismertetek.

Feltettem egy értelmesebb ismertetőt az "Aktuális" oldalra. Használata már magánügy.

A pénz, nem minden! Ajánlj fel hasznos tevékenységet, és/vagy jelentsd be igényedet!

Nem a pénz a lényeg, hanem, hogy meg legyen elégedve mindenki az adott/kapott szolgáltatással!

továbbKinek, miért ajánljuk?

 

 Akiknek állásuk, vállalkozásuk van, velük nem számolunk. Egyelőre.

Diákok:

 Június közepén a legnagyobb a roham

A munkavállalás feltételeiről, a népszerű és kevésbé népszerű munkákról, a havi keresetről Kott Zoltánt, az Universitas Iskolai Szövetkezet igazgatósági tagját kérdeze a Jobpilot. A szakemberek szerint országosan hozzávetőleg százezer diák vállal munkát a diákszövetkezeteknél.

"Évente négyezer diák vállal munkát Budapesten az Universitas szervezésében, országosan a Meló Diák hálózatában 35 ezren dolgoznak. A legnagyobb roham június közepén tapasztalható, ekkor a legnehezebb az igényeknek megfelelő nyári munkát megszerezni. Aki nem akar egész nyáron dolgozni, annak azt tanácsolom, hogy július végén, augusztusban próbálkozzon, mert akkor valószínű, hogy válogathat a különféle munkalehetőségek között", mondta el Jobpilotnak Kott Zoltán.

Sokan fordulnak az iskolaszövetkezetekhez

Munkát vállalni sokféle úton lehet. Ha nincs személyes kapcsolatunk diákokat foglalkoztató cégekhez vagy nem akarunk cégről cégre járva szerencsét próbálni, a legegyszerűbb, ha iskolaszövetkezeteknél próbálkozunk.

Vagy közvetlenül a szomszédoknál, a MUNKA-BOLT honlapon!
Tudsz korrepetálni, felkészíteni a pótvizsgára, babysitterkedni, és egyéb segítséget nyújtani. Inkább egy családnál, ismerősnél, mint egy hierarchikus munkaszervezetben!

 

Kismamák GYES-en:

Végezhető-e munka gyed, gyes mellett?
2009-04-08 16:07:11
Kategória: Hasznos tippek


Napjainkban a megélhetési feltételek beszűkülése sok kisgyerekes család számára problémát jelent. Ilyenkor még égetőbb kérdés, hogy a kismama vállalhat-e valamilyen munkát és el tudná-e látni otthonról a feladatait? Milyen feltételek vonatkoznak a kisgyerekes anyukák munka végzésére? Az Ügyvezető.hu szakértője véleményét az alábbiakban olvashatod.

 

A baba mellett dolgozni

Munkanélkülieknek, hajléktalanoknak, rászorultaknak:

Gyakorlatilag reménytelen állást találni. Hacsak nincs olyan rokonod, aki bevisz a keze alá. Tudomásul kell vennünk, hogy válság van, elbocsátások vannak! És mennyivel egyszerűbb megkeresni a szomszédokat, rokonokat, barátokat alkalmi munkavégzést felajánlani?
Azt vállalsz, amit szeretsz, tudsz tenni! Vigyázz, ez bizalmi kapcsolat, ne rontsd el!

Nézd meg az "Aktuális" oldalt, milyen jogaid-lehetőségeid vannak! Ez még csak tervezet, de júliusban meg fogják szavazni, legfeljebb némileg módosulni fog. Persze, ha megjelenik a végleges jogszabály, ugyanott látható lesz.

Nyugdíjasok:

A kor - előny
Javallat
Nemes János| Népszabadság| 2007. szeptember 4. |nincs komment

Ha engem megkérdeznének, hogy kire bíznám inkább az életem, egy negyven- vagy egy hatvanöt éves pilótára, nyilván azt válaszolnám: egy középkorú ember, és ne egy nyugdíjas vezesse a gépet.

Pedig (sokadmagammal) tévednék. A Neurology nevű ideggyógyászati szaklapban közreadott tanulmányból kiderül, hogy a profi utasszállító gépek nyugdíjkorhatáron túl lévő kapitányainak cseppet sem voltak rosszabbak a repülőgépes szimulátorban elért eredményei, fiatalabb társaikhoz képest. Sőt a 118 tesztelésbe bevont, 40-69 éves amerikai pilóta közül az idősebbek, bizonyos feladatok végrehajtásában túl is szárnyalták a negyven körüli kapitányokat. Igaz, hogy a hatvanasak reflexei megkoptak kissé, de biztonságérzetük, döntésképességük továbbra
is briliáns maradt, és ez bőven kompenzálta hiányosságaikat.

A tudósok más "rizikószakmák" művelőinek is megfontolásra ajánlják, hogy használják ki az évtizedek alatt felhalmozott tudást és bölcsességet. Hisz amennyiben az egyik legnagyobb felelősséggel járó szakmában, a repülésben, nyugodtan rá lehet bízni több száz utas életét egy idősebb emberre, miért ne vállalhatná el egy tapasztalt szakember, mondjuk egy nagyüzemi konyhának, egy dízelmozdonynak - vagy egy hivatalnak a vezetését? A kérdést megfontolásra ajánlom annak a sok elbizakodott, vezető pozícióban lévő fiatalembernek, akik valamilyen menedzserállás meghirdetésekor (az uniós szabályozás miatt ma már persze inkább burkoltan) 35 évben húzza meg a munkavállalás felső korhatárát...

Ezért van lehetőséged a MUNKA-BOLT-ban!

 Csoportok, baráti körök:

"Egyedül nem megy!"
Nincs 3-nál több olyan barát, akik feltétlenül egyetértenek, és ugyanazt akarják.
Ugyanakkor, vannak olyan részfeladatok, amelyekhez más-más képesség, kompetenciára van szükség. Mit lehet tenni? A három jóbarátnak, még mindig van külön-külön 2-2 barátja!
Hozzátok össze őket, és próbáljatok összeismerkedni!

Alapvetően 6 tulajdonság kell ahhoz, hogy teljességében körbe tudjátok fogni a vállalásotokat:

Kapcsolat-teremtő:
Nem mindenki képes rá, hogy becsöngessen egy idegen lakásba. Enélkül, viszont nincs üzlet! De vannak közvetlen, nyitott emberek, akiknek nem probléma az ismerkedés. Az is lehet, hogy az információ-gyűjtésben jó, vagy társak keresésében.
Alkotó:
Valakinek ki kell találnia, megterveznie az ötletet. Ehhez át kell látnia a teljes folyamatot.
Pontos:
Kell egy precíz, szőröző tag (erre inkább a nők alkalmasabbak), aki ki tudja számolni, mi,mibe kerül, és ehhez pontos adatokra van szüksége.
Tevékeny:
A programot, tervet meg is kell valósítani. Technológiát kialakítani, megszervezni, konkrétan, jó szakmai szinvonalon dolgozni.
Átérző:
Látni kell a vevő szemével! Mit szeretne, mit akar,hogyan akarja? Meg kell kérdezni, hiszen őt akarjátok segíteni!
Rámenős:
Mindig sürget, kérdez, hülye ötleteket mond, provokál a jobb, zseniálisabb gondolatok előcsalogatására.

A 6 szakterület kezdőbetűit összeolvasva, a KAPTÁR szót kapod. A méhek munkamegosztása jó példa!

Itt kipróbálhatod Magad, melyik készséged a legerősebb:


 

A titokSzólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


1 hozzászólás

darabos [ 2010-07-28 13:03 ]

Tudtok társakat gyűjteni?

Csere-Piac Bemutatkozás Aktuális Kinek? A Titok Hogyan? Tanmese A MAKK Partnereink Alkalmasság

Honlapkészítés